Vellev if afholder Nimbus træf

Printervenlig version

Vellev if har den fornøjelse at præsenter Nimbus træf uge 30 i Vellev by. Selve træf pladsen bliver på den gamle mejeri grund, og på boldbanen ved skolen. Når flere end 150 motorcykler kører ind på den gamle mejerigrund i Vellev, er det 44. gang, at Danmarks NIMBUS Touring  arrangerer NIMBUS-TRÆF. De kommer langvejs fra: USA, Schweitz, Holland, Sverige, Norge – og fra hele Danmark. I nogle dage skal de nørde rundt i alt, hvad der vedrører den eneste danske serieproducerede motorcykel nogen sinde. Og så skal de se på den smukke østjyske egn med smutture til forskelligt.

Henrik Andersen er foreningens tovholder på Nimbustræffet, og han har store forventninger til, at de mange frivillige i Vellev – under Vellev Idrætsforenings ledelse – vil sørge godt for de forventede 350 deltagere. Det gælder campingfaciliteter, festtelt, mad og drikke osv. Bl.a. er det også muligt at overnatte på friskolen. 
” Jeg glæder mig! Selv har jeg været med siden 1992, og er ”fast inventar på træffet. Selv om den sidste NIMBUS forlod Fisker & Nielsen tilbage i 1960, kan man fortsat få alt til sin NIMBUS, fx de berømte 4 cylindere.  Det er mange tilfredse med, for motorcyklerne bruges ofte. Jeg kan ikke undvære min. Den har et godt tyngdepunkt og er let at køre. Også med sidevognen. Engang NIMBUS, altid NIMBUS,” griner han. 

 

Få en ferieoplevelse
Henrik håber, at mange vil kigge forbi Vellev i uge 30, hvor der er masser af oplevelser for alle sanser. 
”Vi kalder NIMBUS-motorcyklen for humlebien, fordi den spinner. Ja, et højdepunkt er også, når vi liner op alle sammen på en lang række. Der er mange flotte køretøjer. Efterhånden som børnene i sidevognene er blevet ældre, har de fået deres egen NIMBUS. Derfor er der nok at se på. Vi snakker også gerne om vores NIMBUS.  Jo, kom endelig forbi i dagtimerne!”

 

Bag om
Danmarks NIMBUS Touring er en klub for ejere af den danske motorcykel NIMBUS. Stiftet i 1974. 1600 medlemmer. 
Faktisk har klubben 97 m2 på Industrimuseet i Horsens, hvor Henrik Andersen også er en del af de frivillige i museumsgruppen. 
 NIMBUS motorcyklen regnes for et stykke dansk industrihistorie. Nimbus betyder strålekrans eller glorie.

 

 

 

 

Dato: 
Mandag, 24 juli, 2017 - 12:00 til Søndag, 30 juli, 2017 - 12:00